British Open trivia quiz

AP Golf WriterJuly 11, 2014 

— How well do you know British Open history? Try this quiz:

1. Of the nine links courses on the current rotation, which is the course that Jack Nicklaus only played once?

a.) Turnberry

b.) Carnoustie

c.) Royal Liverpool

---

2. Who is the youngest British Open champion?

a.) Young Tom Morris

b.) Willie Park Jr.

c.) Ted Ray

---

3. On what course were the first 12 championships played?

a.) Prestwick

b.) St. Andrews

c.) Musselburgh

---

4. The 16th hole of the first round is the only time Tiger Woods hit driver when he won at Royal Liverpool in 2006. Where did it go?

a.) The 16th fairway

b.) The 17th fairway

c.) The ball was never found

---

5. Who is the oldest British Open champion?

a.) Old Tom Morris

b.) Willie Park Sr.

c.) Roberto De Vicenzo

---

6. Eight players have shot 63 in the British Open. Only one of them went on to win. Name him.

a.) Tom Watson

b.) Nick Faldo

c.) Greg Norman

---

7. Who was the last player to win the British Open in his first appearance?

a.) Ben Curtis

b.) Tom Watson

c.) John Daly

---

8. Who was the last amateur to win the British Open?

a.) Harold Hilton

b.) Bobby Jones

c.) Dai Rees

---

9. Which links course in England was the first to host the British Open?

a.) Royal Liverpool

b.) Royal Lytham & St. Annes

c.) Royal St. George's

---

10. Who is the only player to win the British Open on five links courses?

a.) Harry Vardon

b.) Peter Thomson

c.) Tom Watson

---

11. Sergio Garcia played in the last group with Tiger Woods at Royal Liverpool in 2006 dressed all in yellow. To what was he compared?

a.) Tweety Bird

b.) Second banana

c.) Both

---

12. Name the first American-born player to win the British Open?

a.) Bobby Jones

b.) Walter Hagen

c.) George Duncan

---

13. Which of the five players with the career Grand Slam never won the claret jug in Scotland?

a.) Gary Player

b.) Gene Sarazen

c.) Ben Hogan

---

14. Who was the last English-born player to win the claret jug in England?

a.) Nick Faldo

b.) Alfred Padgham

c.) Tony Jacklin

---

15. What trophy was awarded at the first British Open?

a.) claret jug

b.) championship belt

c.) silver sword

---

16. Name the only player to win the British Open twice in a playoff.

a.) Jack Nicklaus

b.) Bobby Jones

c.) Harry Vardon

---

17. Who holds the record for lowest 72-hole score in the British Open?

a.) Tiger Woods

b.) Greg Norman

c.) Seve Ballesteros

---

18. Who holds the record for largest margin of victory in the British Open?

a.) Tiger Woods

b.) Old Tom Morris

c.) Louis Oosthuizen

---

19. What feat by Seve Ballesteros in the British Open will be the most difficult to repeat?

a.) He didn't hit a single fairway in the final round and still broke par.

b.) He saved par out of a bunker left-handed and right-handed in the same round.

c.) He won the claret jug on a Saturday, Sunday and Monday.

---

ANSWERS:

1. c

2. a

3. a

4. b

5. a

6. c

7. a

8. b

9. c

10. c

11. c

12. b

13. b

14. c

15. b

16. c

17. b

18. b

19. c

Ledger-Enquirer is pleased to provide this opportunity to share information, experiences and observations about what's in the news. Some of the comments may be reprinted elsewhere in the site or in the newspaper. We encourage lively, open debate on the issues of the day, and ask that you refrain from profanity, hate speech, personal comments and remarks that are off point. Thank you for taking the time to offer your thoughts.

Commenting FAQs | Terms of Service